Rövid kiruccanás Tusnádfürdőn

Ritkán szoktam élménybeszámolókat írni. Ezért nem is érzem magaménak teljesen ezt a témát (még), mégis úgy döntöttem, hogy a mai napon, amikor a hőmérséklet majdnemhogy 32 fokot üti meg itthon leülök, s írok egy pár sort a múltheti kiruccanásomról. Aminek a célpontja Tusnádfürdő volt. 

Nem most járok ott először, ám eddig még nem volt lehetőségem, hogy fényképezőgéppel is lencsevégre kapjam a dolgokat. Most is csak át futólag voltunk ott, mert a szüleimnek éppen akadt ott valami dolguk, s gondoltam, hogy miért ne csatlakozzak, ha már arra mennek.

Szinte belém hasított a felismerés, hogy mégsem  kell messzire menni, puccos külföldi utakat kifizetni ahhoz, hogy szép látvány táruljon a szemünk elé. Azt meg kellett hagyni, hogy egy külföldi kiruccanással szemben, itt az ember sokkal közelebb van a medvékhez! Ám, ha ezt leszámítjuk, s eléggé maciszeretők vagyunk, akkor senkinek nem állhat semmi az útjába.

 

A helység az elmúlt időben nagyon sokat fejlődött! Nagyon kulturált hely lett, a friss levegő és táj csak hozzásegít ahhoz, hogy szuperlatívuszokban tudjak beszélni róla.  A vendéglők újak, s a egy-két éjszakára elfogadható áron ajánlanak szállást arra látogatóknak.

Évente itt került megrendezésre az egyik legnagyobb fesztivál.

Szabályosan turistaparadicsomnak mondanám, annak ellenére, hogy bizony-bizony vannak olyan időszakok, amikor nagyon pang a turizmus itt.

 

Én egy panziót ismertem meg jól, az Olt Panziót. Egy tipikus családi, kis vállalkozás, ahol a vendégekre odafigyelnek, s megpróbálnak teljes mértékben alkalmazkodni az elvárásaihoz. Éppen azért olyan szimpatikus, mert kicsi, s ezáltal barátságos. Parkolóhely van a Panzió udvarán, s a koszt, meg az alvási lehetőségek is kimondottan kecsegtető. *

I feel the silence. Wonderful place 🌈🏔 #peaceofmind

A post shared by Tamás Endre (@tomasandrew) on

Tehát amennyiben teheted, menj el oda pár napra pihenni. Hatalmas a csend, s nyugalom, megváltás a nyüzsgő hétköznapok után egy hosszú hétvégét eltölteni ott! 🙂

Most egy kicsit rövidebbre sikerült a bejegyzés. Remélhetőleg hamarosan jelentkezem!

Addig is: töltsétek ki a hézagokat!

Endre

 

*A Panzió bemutatása nem fizetett promóció, a saját véleményemet türközi teljes mértékben!

 

Leave a Reply