Blogdíler- Már a Vibe fesztiválon (is)

Húha, végre eljutottam odáig, hogy tudok írni Nektek egy pár sort. Amit tudni kell a blogról, hogy már nagyjából április óta tartanak a megbeszélések a design tervvel kapcsolatosan. Sok ötlet született, hogy hogyan is nézhet(ne) ki, de végül úgy döntöttünk, hogy megtartjuk az egyszerű, letisztult design -et, mert így mindenki könnyebben el tud rajta igazodni. Nagy köszönet Cserei Zoltánnak és a holist.io-nak.  

S akkor most jöjjön egy rövid élménybeszámoló. De nem úgy ám, ahogy én azt a 12 év alatt az iskolában tanultam!

Arra az esetre, ha nem vagy képben, mi is az a Blogdíler, itt találsz róla információt, illetve az első évadról is.

SZóóval igen, szerencsésen túl vagyok az érettségin! Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tanultam volna belőle egyet s mást. Mégiscsak valahol, legalább, mint megmérettetés hasznos az érettségi.

Július 5. megkaptam az érettségi eredményeket, s 6. reggel már Peti barátommal   együtt róttuk a kilométereket Marosvásárhely fele. Az ottlétről készült Vlog is, ami a Blogdíler YouTube oldalán fent is van. De most megpróbálok írásban is referálni róla, s megfűszerezni pár fotóval is.

Csütörtökön zuhogott az eső, ám az én kitörő boldogságomat még ez sem tudta elrontani. Nagyon hosszú ideje készültem a Vibe-ra. Decemberben velem kezdődött az egész, én voltam az első pasi, aki beharangozta a Vibe-t. Nagyon tetszett a fesztivál ötlete már az első perctől kezdve!

A buszos út hosszú volt, s rázós, de amikor odaérkeztünk, mindketten már a fesztiválra voltunk hangolódva. Mivel én a Blogdílerrel mentem, így rögvest VIP lettem, ami még szimpatikusabbá tette a fesztivált. Nagyon sok ismerős arccal találkoztam a négy nap alatt! S új emberekkel is megismerkedtem. Ami még jobbá tette aztán a már amúgy is jó fesztivált.

Csütörtökön este megérkezett Hédi és Soma. Hédit még valamikor január magasságában az instagram révén “ismertem meg”. Nagyon tetszettek a képei, s már akkor gondolkodtam azon, hogy hogyan tudnám Erdélybe “elcsalogatni”. Aztán adódott ez a lehetőség, s tiszta volt, hogy ő lesz a meghívottam.

Hédi és Soma is nagyon kedves és vicces ember. Annak ellenére, hogy először találkoztunk meglepően közvetlenek voltak, s azt hiszem, hogy az együtt töltött 4 nap nekik is jó volt. A sok koncert mellett lehetőségünk nyílt városnézésre, illetve Vásárhely jobb vendéglőinek a felkutatására.

Ő volt az 5. meghívottja a Blogdílernek, s egyre nagyobb rálátásom van arra, hogy mi is kell ahhoz, hogy valakiből egy jó, sikeres vlogger lehessen. Nagyon érdekes meglátásokkal gazdagodtam most is! Hédinek nagyon egyedi elképzelése van a YouTube-ról. Tőle hallottam először azt, hogy példamutató kell legyen az a személy aki a kamera előtt van, nem elég ha érdekes a mondanivalója. Emellett pedig ami még nagyon lényeges az, hogy pozitív legyen a kisugárzásod, mert senkinek nincsen kedve egy olyan videót nézni, amiből nem a pozitív hangulat árad! S igen, igaza van, ténylegesen a pozitív gondolatok, a vidámság szükséges az embernek ahhoz, hogy azt érezze, hogy ezt a videót érdemes volt megnéznie.

 

Emellett pedig megtudtam azt, hogy milyen kilátásai vannak egy fiatal YouTubernek Magyarországon. Míg Sági Evelin (ismertebb nevén AvianaRahl) ebből szeretne megélni, addig Hédi úgy gondolja, hogy ebből nem igazán tud, ezért tudatosan készül egy másfajta jövőre.  Emellett még ami megdöbbentett, hogy Hédi barátja, Soma nagyon előrelátóan gondolkodott. Egy ideig azért nem szerepelt Hédi videóiban, mert attól félt, hogy ő, mint politológus a későbbiekben nem lesz eléggé hiteles, hiszen sokszor nagyon vicces, s komolytalan kihívások része Hédi videóiban. Ekkor merült fel bennem az, hogy vajon hány ember kárára fog szolgálni a későbbiekben az, hogy az internetre nagyon sok meggondolatlan dolgot kitesz magáról. (Végül nem igazán jutottam konklúzióra…)

És végül egy pár szót a Vibe-ről, mivel a bejegyzés elején csak ismételgettem, hogy mennyire szuper.

A fesztivál tényleg nagyon jó volt. Amellett, hogy minden este 4 színpadon várták a szórakozni vágyókat, délelőttönként a Vibe koliban tudtunk olyan beszélgetéseket meghallgatni amik érdekesek és szórakoztatóak voltak. (Hédivel is itt volt a beszélgetésünk szombaton délelőtt.) Kisgrofó koncert nyitott a fesztivált, amivel kapcsolatosan mi nagyon szkeptikusak voltunk, hiszen nem preferáljuk a mulatóst, viszont ténylegesen jó kis bulit csaptak.

Természetesen nem maradtunk ott végig, ám ameddig ott voltunk, igencsak jó hangulat volt.

Ami még szerintem az egyik nagyon szuper koncert volt, az az Anna and th Barbies

Még az énekesnővel képet is sikerült készítenem (ha még eléggé elmosódott is lett…)

Nekem még a Wellhello és a Intim Torna Illegál tetszett nagyon. Annak ellenére, hogy az időjárás nem tartott velünk, ők hatalmas bulit csaptak. Mindenki ugrált, táncolt. Teljesen fesztiválhangulat uralkodott!

A szórakozás mellett számomra nagyon fontos az étkezés is! 

Nos ebből sem volt hiány a fesztiválon. Az egyik legjobb street foodban volt részünk, s emellett finom, s egészséges dzsúszokat tudtunk inni, illetve Peti frissen csapolt Csiki sört!

Egyszóval a találkozás Hédiékkel és a fesztivál is egyaránt jó volt! Remélhetőleg jövőre is lesz Vibe fesztivál! 🙂

Örvendünk, hogy ilyen sok embert érdekelt Hédi és a beszélgetés vele a Vibe koliban. Egészen szép számú ember volt jelen fizikailag és online térben egyaránt a beszélgetésen!

Hamarosan jelentkezem újból.

Vigyázzatok magatokra, s kitartást, mindjárt a hét közepénél vagyunk!

Töltsétek ki a hézagokat!

Endre

Leave a Reply